>Musiksjov - partybands<

De fleste (men ikke alle) bryllupsbands kan betragtes partybands.

Nogle bands vil fokusere på et bestemt årti (for eksempel et 80'er band) og der er nogle, der udelukkende fokuserer på en enkelt gruppe. Dette kaldes et kopiband. Det er ikke ualmindeligt at finde kopibands af f.eks. Robbie Williams, Kim Larsen/ Gasolin eller U2.

Som forbruger er det vigtigt at gennemgå partybandets sætliste, før du booker for at sikre, at bandet spiller de kopinumre, du kan lide.

Partybands er meget populære til bryllupper og firmafester, samt til foreningsarrangementer og byfester, netop fordi de spiller de sange, som folk kender og elsker.

Hvad gør et partyband til et partyband?

Der synes at være et tidspunkt, hvor en flok musikere spiller sammen for sjov pludselig føler, at det begynder at lyde som et "rigtigt partyband". En musiker henvender sig til de andre og siger: "Hold fast, vi lyder godt - måske vi kan få nogle jobs sammen!"

Hvad er det der sker? Der er masser af grunde til, at et band pludselig lyder anderledes.

En af dem er, at i et partyband er der noget om den måde, musikerne spiller sammen, der bliver mere end summen af instrumenterne.

På en eller anden måde opstår der en identificerbar stil, som netop disse musikere frembringer, når de spiller sammen.

Nogle gange er det ved et uheld, andre gange opstår det gennem den samlede oplevelse af musikken og musikernes talenter.

Men der er mange specifikke måder, at denne stil bevidst kan udvikles:
1) Vær opmærksom på hinanden og lyt koncentreret.
2) Brug instrumenterne og forskellige ideer til at variere lyden.
3) Lav arrangementer, der gør, at musikken flyder bedre og lyder mere spændende.